25 február 2012

Ni kuiru bonan, nu kuiru hungaran - Recepto de la vera hungara paprika kokido

Akcesoraĵoj:
1 kompleta kokido (aŭ 2 pecoj/persono femuroj de kokido);
10 dekagamoj da fumiĵata lardo;
ruĝa papriko;
salo;
acida kremo.


Preparado:
La kokidon ni tranĉu per laŭregulaj pecoj. (La femuron ni duonigu.) La tranĉintan kokidon ni metu en pladan akvon. La freŝan lardon laŭ etajn kubojn ni traĉu, kaj en la bolpoto ĝis kulka koloro ni fritruĝigu.
La kokidon elprenu el la akvo, ne estas problemo, se ĝi estas akva. Ni enĵetu la kokidon an la bolpoton en tio estas la fritriĝiginta lardo, kaj garde, ke ĝi ne ekbrulimu, ni rapide kirladu. Se ĝi estas blankiĝa ni surŝutu 1 kafkuleran paprikon kaj ni surverŝu tiom akvon ke ĝis duono de ĝi ni kaŝu tion. Ni stufu tegmente tion ĝis mola. Se ĝi forstufiĝus la sian sukon, tiam kun sengrasa viandsuko eblas posfari.
Kiam laŭ mola ĝi vaporumiĝis, kiam la felo disiĝis de sia osto kaj ĝi kuntiriĝis, tiam laŭ kokidpecoj 2 manĝkuleran acidajn kremojn ni surmetu.
Profundeca Spaco Naŭ - DS9
Se unuoble ĝi ekstufis, tiam metu malmultan ĝis etan tranĉintan petroselon kaj ree ni ekstufu.

Rimarkigoj:
Ĝi estas koninta kun cepo prepare, sed tio ĉi estas la origina recepto.
Kun nokoj estas la plej bongusta. (La recepton de la hungaraj nokoj poste same mi priskribos.)
[Ĉi tio estas unu da favorato de kapitano B. L. Sisko (Chicken paprikash) el la ’Deep Space Nine’ serio.]

Tempo de preparado: 60 minutoj


cxar nun ni vidas per spegulo, malhele; sed tiam okulon cxe okulo; nun mi konas lauxparte; sed tiam mi konos tiel same, kiel ankaux mi estas konita.


Tradukis:
Hungaruja Esperantista Komploto
de la Konsiderej Progresantoj
(HEKKP)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése